Din vægt bliver påvirket af alt muligt - gå på opdagelse i Klub Naturligvægts magasin. Som medlem har du adgang til gode, relevante artikler skrevet af mig og andre eksperter på området. Fx:

"7 trin til et bedre parforhold” af parterapeut og sexolog Maj Wismann

”Sig farvel til din stress nu” af stressekspert Lykke Zina Olsen.

Få læge Gunda Jensens effektive - og meget nemme kur mod Candida-svamp.

Og coach Helle Bentzens skønne bud på at få mere overskud.

Videointerview om selvværd og selvtillid med coach Helene Hillersdal Rosendal.

Og en artikel om hvad miltmeridianen betyder for vægten af Zen Shiatsu terapeut Claus Gyllun.

Og coach Maria Gammelgaards artikel om at sætte sig selv på førstepladsen.

Og mine artikler om bedre selskabsstrategier, om at komme ud af aftenspiseriet, om selvkærlighed, om at gøre ønsket til virkelighed med de 5 afgørende områder, om gamle fælder, 10 ting, der kan stoppe dig fra at få naturlig vægt – og meget andet.

Men – du skal være logget ind for at have den fornøjelse 

 

Allerede medlem? Log ind nu

 

Dorthe fik kontakt med sig selv og sin krop – og vinkede farvel til 10 kilo

Da Dorthe Jacobsen fik sit første barn, holdt opmærksomheden ”flyttedag”. Væk fra hende selv – og over på familien. Hun blev så optaget af familien, at hun fuldstændig glemte sig selv. De næste 15 år tog Dorthe støt og roligt 10 kilo på. Det smarte tøj blev erstattet med joggingbukser, fordi de sad mere behageligt, men en dag besluttede Dorthe sig for, at nu måtte det være nok.

 - Jeg var simpelthen ved at forsvinde for mig selv. Jeg kunne ikke mærke mig selv mere. Jeg var ikke tilstede i min krop, og det betød at jeg både havde svært ved at mærke, hvad jeg mente og hvad jeg havde lyst til. Det blev signalet om at gøre noget ved vægten.

Dorthe bestilte CD’en ”Tanker der slanker” og lagde den på sin telefon, så hun kunne høre den, når hun var på farten. Og hun begyndte at lytte til sig selv og sine behov. Og hun fik skabt sig et skønt fremtidsbillede, så hun havde en retning.

- Hold da op, hvor har det været fantastisk at ha’ det billede at stile efter. Det har vist mig, hvad jeg vil, og at jeg ikke behøver at vente, men kan tage fat på at ændre andet end vægten. Jeg så fx en smuk dame på gaden en dag, og min første tanke var, at den frisure ville jeg ha’, når jeg havde tabt de 10 kilo. Men så ombestemte jeg mig og gik direkte til frisøren og blev klippet.

- Jeg har oplevet det som om, det blev nemmere at tabe mig, når det andet kom først – fx frisuren. Jo mere jeg fandt ind til mig selv, jo mere raslede kiloene af mig.

Det lyder som om det gik hurtigt, men Dorthe har faktisk været 5 år om at smide de 10 kilo. I første omgang fik hun bremset den igangværende vægtøgningen – så hun kunne begyndt at tabe sig. Hun har været medlem af Slankestudiet.dk i 2 omgange, og været med på en workshop.

- Jeg havde ikke travlt, så jeg tog lidt ad gangen – måske bare et halvt kilo. Og så stabiliserede jeg det bagefter.

- Vaner bliver jo ikke ændret fra dag til dag. Da jeg besluttede mig for at holde op med at drikke sodavand, gik der 7-8 måneder, før jeg var vænnet helt fra. Nu kunne jeg aldrig finde på at drikke det sukkerstads mere.

 

Det vigtigste i processen for Dorthe har været at mærke efter. Hvis hun fik lyst til en stor is, spurgte hun sig selv om hun havde lyst til at ha isen i munden. Hun forestillede sig hvordan det ville være at synke isen – og hvordan det ville være at ha’ den i maven. Og mange gange blev svaret ”nej tak”. Pludselig kunne hun stoppe sig selv i det, hun før gjorde helt automatisk.

- Det har været de små ting, der har betydet noget i processen. Det kan bare være en lillebitte sætning, jeg har grebet fra fx et af Lone Ladefogeds nyhedsbreve, og så implementeret den i hverdagen. Og senere blev det en ny god vane. Især rådene fra de naturlige slanke har hjulpet mig til at følge de enkleste principper, fx at være opmærksom på, hvornår min mave buler for meget og derfor holde lidt igen.


- Jeg er blevet meget mere bevidst om, hvad jeg spiser. Vi har både sund og usund mad i kantinen, og nu vælger jeg helt anderledes end før. Når jeg kigger på de slankes tallerkner kan jeg jo godt se, hvad de vælger – og hvorfor de er slanke. Det er de jo ikke automatisk. Det havde jeg simpelthen ikke lagt mærke til før.

Selvfølgelig er Dorthe indimellem faldet i. Masser af gange. Det tager jo lang tid - måske op til 10 måneder før en vane er helt på plads. Men hun har formået at trække vejret dybt, acceptere processen, som den er forløbet – uden at slå sig selv i hovedet, hvis hun spiste noget, hun fortrød. Som hun sagde: - Det kommer man jo ikke videre af. Og så er hun fortsat med det samme. Ikke noget med at udskyde til i morgen eller på mandag.

- På den måde har jeg også været opmærksom på, hvad der er godt for mig. Jeg føler, det er sket indefra og ud – med en koncentreret og målrettet styrke.

- Jeg er så glad – og nu er jeg helt bevidst om de ting, jeg spiser og hvad jeg vælger at putte i min mund. Jeg har fået det så godt med mig selv og med min krop og mine former. Og nu lægger jeg mærke til, når bukserne strammer og så tager jeg en 14-dages periode, hvor jeg er ekstra opmærksom. Det har jeg aldrig kunnet før, slutter Dorthe.

 

 (Dorthe for 5 år siden)

 

 

  Læs flere udtalelser

Allerede medlem? Log ind nu